24bottles

Maak zero waste met een duurzame waterfles

Je ziet ze al overal verschijnen: kleurrijke waterflessen die je meeneemt in je rugzak waarmee je de hele dag water kunt bijvullen. 

Het lijkt alsof haast iedereen er altijd eentje bij zich heeft, maar niets is minder waar: plastic waterflesjes zijn nog altijd een van ’s werelds grootste vervuilers. Daarom zijn er waterflessen die je kunt hergebruiken en waarvoor geen afval gemaakt hoeft te worden, zoals 24bottle.

Wat is de 24bottle?

24bottles heeft de missie om het aantal plastic waterflessen te verminderen, door een alternatief aan te bieden van roestvrij staal. De fles houdt zowel drinken ijskoud als heerlijk warm en geeft geen smaak af aan het water.

24bottles

De boodschap van 24bottles is stiekem al in het klein te vinden op de fles: elke keer dat jij de bottle vult met water, bespaar je 0,08 C02-uitstoot door géén plastic waterflesje te kopen. Dat lijkt op het oog misschien niets, maar 1 persoon drinkt al zo’n 2 liter water per dag, 14 liter per week, 56 liter per maand.. reken uit je winst.

Extra voordelen

Op de lange termijn heeft de aankoop van zo’n duurzame waterfles nog meer voordelen. Plastic waterflessen worden namelijk gemaakt van PET, een stof die op den duur kankerverwekkend kan zijn bij meerdere malen gebruik. Daarnaast ben je uiteindelijk goedkoper uit door water te tappen en geen prijzige waterflesjes meer te kopen bij de AH to go.

24bottles-range

Genoeg keuze

Is de 24bottle toch niet helemaal je ding? Je vindt tegewnoordig al een hele rits aan duurzame waterflessen, van metaal tot glas in verschilllende kleuren.

Climate Bottle
Dopper
Klean Kanteen
Paper Water Bottle
SIGG
The Soma Bottle

Zelfs HEMA heeft nu leuke reusable bottles.

hema_waterfles

Meer alternatieven voor plastic?

–> Duurzame keuze: broodzak
–> Duurzame keuze: KeepCup
–> Plastic-vrij winkelen bij EkoPlaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *