zenbysen1

Dit zijn de leukste duurzame ontdekkingen van de maand [MEI]

Ik volg heel erg graag duurzame merken via social media en kom elke dag wel weer mooie initiatieven tegen. Deze maand o.a.: yogaleggings van gerecyclede visnetten, boxershorts gemaakt van overhemden en een zero waste webshop.

Achter elk duurzaam merk zitten mensen die de wereld een stukje duurzamer proberen te maken. Nu is duurzaamheid een vrij brede term – de merken en mensen die ik volg vind ik duurzame opties omdat ze bijvoorbeeld investeren in eerlijke lonengerecyclede materialen of zelfs bijna zero waste produceren.

– The Flower Family –

theflowerfamily

The Flower Family – Duurzaam bosje bloemen

“Sociaal & Duurzaam” is de filosofie van The Flower Family. Een bosje bloemen komt direct van gecertificeerde kwekers, zo veel mogelijk lokaal en met het oog op sociale arbeidsomstandigheden. Aangezien het er in de bloemensector niet altijd heel netjes aan toe gaat, is het extra mooi dat dit bedrijf inzichtelijk wilt maken waar consumenten nou precies voor betalen per bosje bloemen.

– BrandMission –

brandmission

BrandMission – Duurzame mode & lifestyle

De winkel BrandMission heeft een groot aanbod van mooie duurzame mode van goede kwaliteit, voor vrouwen en mannen. 95% van alle kleding in de winkel is van biologische oorsprong en wordt zorgvuldig uitgekozen. Je vindt hier bijvoorbeeld Armed Angels, Alchemist en de vegan shoes van Veja.

BrandMission zit in het centrum van Haarlem, heeft een eigen webshop (met fietskoeriers!) en heeft recent haar tweede filiaal geopend in Amsterdam. Zeker even rondneuzen dus!

– Zen by Sen –

zenbysen

Zen by Sen – Yogakleding van duurzame materialen

Het Nederlandse merk Zen by Sen is opgericht vanuit een passie voor yoga en duurzame kleding. Zen By Sen maakt namelijk yoga leggings van gerecyclede visnetten! Een hele toffe manier om de problematische visnetten permanent uit de zee te halen én te hergebruiken voor een product waar je een lange tijd plezier van hebt. Daarnaast zijn de designs superkleurrijk & origineel. Oordeel zelf!

– Leven Zonder Afval –

levenzonderafval
Leven Zonder Afval – Webshop met zero waste producten

Ben je nog heel erg zoekende naar zero waste vervangers? In de webshop van Leven Zonder Afval vind je shampoo, zeep, afwasborstels, make-up, condooms en zelfs voeding gemaakt van grondstoffen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wil je een plastic-vrij huishouden? Dan kun je hier zeker terecht.

– Vanhulley –

vanhulley

Vanhulley – Geupcyclede boxershorts

Ja nee, dat zijn dus niet boxershorts gemaakt van oude boxershorts, maar van… overhemden! Zo krijgen overhemden met scheurtjes en gaten een tweede leven in de vorm van een boxershort, en heb je vaak nog een superleuk printje ook. Extra mooi is dat Vanhulley investeert in het opleiden van haar personeel en de boxershorts in elkaar zet met de hand. Geschikt voor mannen en vrouwen!

Meer duurzame ontdekkingen:

–> Dit zijn de duurzame ontdekkingen van de maand [APRIL]
–> 10 duurzame kledingmerken om een eerlijke kledingkast mee te beginnen

Header photo: Zen by Sen


Ben je op zoek naar nog meer duurzame alternatieven? Of zoek je een specifiek duurzaam product? Volgende maand deel ik weer een nieuw lijstje met leuke vondsten!

– May –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *