lucyandyak2

Dit zijn de leukste duurzame ontdekkingen van de maand [JUNI]

Speciaal voor de zomermaanden heb ik een aantal merken op een rijtje gezet die wel van pas kunnen komen. Deze maand o.a.: milieu-vriendelijke zonnebrand, een webshop met vegan shoes en tuinbroeken van organisch katoen.

Elke dag speur ik naar inspirerende, duurzame merken. Zo heb ik eindelijk een zonnebrandmerk gevonden die veilig is te gebruiken voor mens & milieu, een webshop die autobanden recycled tot stevige rugzakken en een kledingmerk met tuinbroeken van 100% organisch katoen.

– Ecowings –

ecowings

Ecowings – Geupcyclede rugzakken

Het Nederlandse Ecowings gebruikt afgedankt rubber van de binnenbanden van vrachtwagens om rugzakken en laptoptassen van te maken. Normaliter belandt dit op de afvalhoop in India. Door deze stevige materialen te upcyclen krijgt het rubber nog een tweede leven in de vorm van een vrijwel onverwoestbare tas. Ook niet verkeerd: de productie is volledig fairtrade en vegan.

– Raw Elements –

rawelements

Raw Elements – Milieuvriendelijke zonnebrandcreme

Sinds de schokkende berichten over het drastisch afsterven van het koraal, ben ik al op zoek naar een zonnebrandcreme die geen schade aanricht aan het leven in de oceaan. Raw Elements voldoet als een van de weinige merken aan de eisen voor een mens- en milieuvriendelijke zonnebrand: UVA- en UVB-filter (die heb je zelf nodig), non-nano zinkoxide (niet schadelijk), rijk aan anti-oxidanten (goed voor je huid), biologisch afbreekbaar, vegan én veilig voor het koraal.

Zoals je wel kunt bedenken, worden dit soort zonnebrandcreme’s vooral ontwikkeld in regio’s waar ze direct te maken hebben met de zee, zoals Hawaii en Australie. Het Amerikaanse Raw Elements is gelukkig gewoon verkrijgbaar in een Nederlandse webshop, zowel in tube als in blik.

Er komt een hoop kijken bij een goede bescherming van zowel de oceaan als je eigen huid en gezondheid, dus blijf vooral goed de labels lezen. Blogger Zaailingen heeft zich hier heel goed over ingelezen, dus mocht je nog je vraagtekens hebben – lees (en smeer) je dan vooral goed in.

– Lucy and Yak –

lucyandyak

Lucy and Yak – Tuinbroeken van organisch katoen

De oprichters van Lucy and Yak maakten vroeger tuinbroeken van tweedehands kleding en verkochten deze tijdens hun wereldreis. Nu werken ze hecht samen met een klein team in India en maken tuinbroeken met de leukste, frisse prints en kleuren.

De werkethos van het bedrijf uit de UK bestaat uit een eerlijk loon, transparante productie en het gebruik van volledig organisch katoen/garen/verf als materialen.

– The Impact Shop –

theimpactshop

The Impact Shop – Duurzame kleding & accessoires

Deze duurzame winkel zit sinds kort in het centrum van Amsterdam. The Impact Shop heeft hele diverse merken die zich focussen op fairtrade, recycling en duurzaamheid. Zo hebben ze bijvoorbeeld de leuke muts van Hatsup, die gemaakt is het met het oog op goede arbeidsomstandigheden.

Zeker leuk om een keer rond te neuzen naar een leuk duurzaam item met de waarden die jij het belangrijkst vindt!

– En& –

En& – Vegan schoenen, tassen & accessoires

enenveganshoes

De webshop van En& heeft een bijzondere mix aan duurzame en vegan producten. De merken die verkrijgbaar zijn bij de shop zijn gemaakt ‘met respect voor mens, dier en planeet.’ Bijvoorbeeld het merk Beyond Skin, dat gebruik maakt van gerecyclede PET-flessen, of het schoenenmerk NAE dat innoveert met kurk en ananasbladeren als grondstoffen.

Meer duurzame ontdekkingen:

–> Dit zijn de duurzame ontdekkingen van de maand [APRIL]
–>Dit zijn de duurzame ontdekkingen van de maand [MEI]
–> 10 duurzame kledingmerken om een eerlijke kledingkast mee te beginnen

Header photo: Lucy and Yak


Ben je op zoek naar nog meer duurzame alternatieven? Of zoek je een specifiek duurzaam product? Volgende maand deel ik weer een nieuw lijstje met leuke vondsten!

– May –

1 reactie

  1. Oh wat een handig lijstje! Ik ken al deze merken nog niet. Ik heb inderdaad ook het artikel van Linda gelezen over zonnebrand en wist helemaal niet dat er zoveel bij kwam kijken. Gek eigenlijk dat ze daar zoveel rommel instoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *