About

Avatar
Hi! Ik ben Marije.

Is er van overtuigd dat een duurzame levensstijl leuker en makkelijker is dan het soms lijkt. Wat voor mij begon met plastic flesjes oprapen van straat werd uiteindelijk een duurzame levensstijl die met de dag blijft groeien – en daarom wil ik er ook graag over schrijven.

– Leren omgaan met plastic –

Ik houd me vooral bezig met alternatieven zoeken voor plastic en wordt daarom wel eens grappend “de plastic politie” genoemd. Stiekem snap ik dat wel; maar het gaat natuurlijk om meer dan een hekel aan plastic hebben.

Sinds ik het verhaal had gelezen van Anne, die op blote voeten door Nederland liep om zwerfafval op te rapen, begon ik mijn eerste vraagtekens te tekenen. Lag er dan zoveel op straat wat mij niet was opgevallen? Is zwerfafval zo’n groot probleem?

In 2015 begon ik daarom met zwerfafval oprapen, op de route tussen werk en thuis. Over de jaren leerde ik steeds meer over het zwerafval dat in de zee belandt, en dat plastic daarin een grote probleemfactor speelt.

– En nu? –

Vandaag de dag schrijf ik over alle duurzame vondsten die op mijn pad komen. Daarnaast probeer ik als freelancer zoveel mogelijk samen te werken met duurzame initiatieven. Hopelijk vind je hier iets wat je inspireert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *